HTML

Maradékcukor

Tibor és Kornél bor(ok)oskodásainak és hasonló tevékenységeinek lenyomata.

Friss topikok

Linkblog

még régen

2010.06.26. 12:52 peer_gynt

Bodor László Csongrádi Kadarka 2009

Teljesen áttetsző, kristálytiszta bíbor szín, kis lilás árnyalattal. Friss gyümölcsös - málnás, erdei gyümölcsös - illat, még kicsit fülledt, élesztős (friss palackozás még szinte hordóminta). A korty kis édességgel nyit és gyümölcsökkel, amik végül alul maradnak a még kócos savakkal szemben (most már tudom, hogy ez nagyon szépen besímult egyensúlyba, mivel azóta eltelt kb fél év :) igazán dögös tétel lett belőle).

Vesztergombi Csaba Shiraz 2007

Még a BorJour-on szerettem bele, és szerettem volna nyugodtabb körülmények között is megkóstolni. Mély bíbor szín, kis narancsos beütéssel. Illatban tökéletes iskolapéldája lehet a szép animalitásnak, ez kellene megmutatni mindenkinek, hogy megértsék miért is szép ez a jellegű bőrös, azott szőrös jelleg, és ez milyen szépen egészíti ki egymást a meggyes gyümölcsösséggel, valamit a borászati munka eredményeként a hordó fűszeressége milyen szépen kerekíti ezt. Szerelem volt első szippantásra. A korty következetes az illattal, kellemes mediterrán melegség jellemzi a bort.

Takler Syrah reserve 2007

Átláthatatlan mély bíbor, illatában elsőre erdei gyümölcsök és húsosság, pástétomosság jelenik meg. Ízében alkoholédesség, és rengeteg gyümölcs, szeder, málna, ribizli. Hosszan és egyensúlyban. A savak szép ívben tartják a bort a magas alkohol ellenére, a korty közepén kifejezetten izgalmasan. Tannin az, amit kicsit hiányolok, de ennek ellenére remek, igazán hosszú, precíz, kifinomult és feminim jellegű bor.

Egy nappal később:

Bodor L. Kadarka '09

Valószínűleg megfelelőbb hőmérsékleten, kicsit hűvösebben, a savak sokkal szebben, játékosabban jelentkeznek, és az illat sokkal színesebb: szilva, cseresznye, meggy.

Vesztergombi Shiraz '07

Teljesen összesimult illatban és ízben egyaránt, tannin pedig sokkal kedvesebb, lágyabb.

Takler Syrah res. '07

Nagy változás. Rengeteget simult össze ez is. Sokkal gazdagabb illatvilág sok gyümölcs, rengeteg keleti fűszer, ízben is jóval színesebb, és a hiányolt tannin valahonnan előbújt, pont a kellő mértékben. Picit melegebb a bor, mint tegnap, így az alkohol befűt kicsit a végére, de még így sem vészes. Viszont jelentősen rövidebb a korty tegnapi önmagához és a mai Vesztergombihoz képest is.

Szólj hozzá!

Címkék: shiraz szekszárd kadarka takler syrah csongrád vesztergombi csaba bodor lászló

Egy sánta és egy kedves, de sovány ló a Heroldok alatt

2010.03.09. 17:26 peer_gynt

 Herold Fahordós Olaszrizling 2008

Igazi "jófajta" villányi fehér. Szerettek volna krémes, vajas struktúrát, és egy kis testet varázsolni ennek a rizlingnek, ami csak igazán kismértékben sikerült. Illatában kósza mandulásság még megrezdül, de mindent ural az alkohol. Sajnos nálam ez még fröccsnek sem.

Herold Zweigelt 2007

Nos ez már igen. Nagyon jó inni. már több, mint 2 éves, de még mindig friss, zamatos, gyümölcsös, kis fűszer hoz még izgalmat a képbe. Kicsit komolyabb üdítő a már melegedő tavaszi délutánokra. Sok kanyar nincs benne, nem is túl hosszú, de nem is akar komolykodni. Iszok még egy pohárral.

Szólj hozzá!

ne próbacímezgessél!!!

2010.03.01. 14:35 Maradékcukor

meg próbaszövegezzél!

TANULJÁL WAZZE!!! :)

Szólj hozzá!